Veel gestelde vragen over poortopeners . en D.H.Z. tips.
positie van montage beugels bij opbouw motoren:
Welke motor heb ik nodig voor mijn situatie?
Voor deze vraag kunt u ons het beste mailen: graag met een foto van uw poort: info@poort-automatisering.nl
Hebben de motoren, poortopeners en hekopeners, onderhoud nodig?
De bakken van ondergrondse motoren dienen 1x per jaar gereinigd te worden, onze opbouw motoren behoeven geen onderhoud. Zorg ook dat de handmatige ontgrendeling regelmatig op zijn werking getest word, zodat ze ook werken als het echt nodig is. Het kan soms belangrijk zijn dat u er snel uit kunt.
Heb ik een eindaanslag nodig?
Het is altijd beter om bij alle typen motoren om in de sluitingsstand een eindaanslagen te monteren, maar onze Quiko Rotello motoren hebben een interne aanslag zodat een eindaanslag niet nodig is.
Heb ik een elektrisch slot nodig?
Wanneer poorten een bepaalde breedte overschrijding is een elektroslot aan te bevelen. Dit is bij elk type motor anders. de Quiko motoren zijn allemaal van het zelfgrendelende type, dat betekent dat deze niet open te duwen zijn. en van zichzelf al als slot fungeren.
Wat zijn de veiligheidsregels t.a.v. elektrische poortopeners?
De poortopeners en hekopeners op zich hebben alle een veiligheidscertificaat en een CE toelating. Dit betreft echter alleen de motor zelf.
De motor gaat deel uitmaken van een poort met een draaisysteem en een motor. Dan wordt het een andere situatie. Er bestaat een bewegend geheel waar een beknelling kan ontstaan. Met name schuifpoortmotoren met groter vermogen kunnen levensgevaarlijk zijn. Wij raden dan ook aan om de poort te beveiligen met fotocellen. Indien u de poort uit zichzelf wil laten sluiten na een X aantal seconden, dan adviseren we een extra set sensoren achter de poort. (sluis).
Is het moeilijk om een poortmotor te installeren?
Nee, het is niet erg moeilijk. Maar als u echt niet technisch bent is het beter om hulp te vragen. U kunt eventueel ook de installatie van de poortopener of hekopeners door ons laten uitvoeren.
Hoe werkt een handzender?
Een handzender stuurt signaaltje naar een ontvanger. De ontvanger geeft vervolgens weer een pulsje naar de besturingskast en vervolgens worden de motoren, de poortopener of hekopener, in werking gesteld.
Welk bereik hebben de handzenders?
Dat ligt aan het merk en de frequentie van de zenders. Het varieert van 20-40 meter.
Weersomstandigheden, zoals een dik pak sneeuw, kunnen echter van invloed zijn op het zendbereik.
Waar zijn de extra knopjes op de handzender voor?
Hiermee kunt u een andere ontvanger aanleren. Bijvoorbeeld: U hebt een garagedeur van een bepaald merk en wilt dit ook met dezelfde handzender van de poort bedienen.
U koopt dan een ontvanger die bij de handzender van de poort hoort. Sluit deze aan op de besturing van de garagedeur en u kunt deze ook met bijvoorbeeld de 2e knop van de handzender bedienen. (losse ontvanger).
Wat is een puls-gever?
Een puls-gever is een apparaat dat een pulsje (een contactje) geeft aan de besturingskast om de motoren, de poortopener of de hekopener, in beweging te zetten. Bijvoorbeeld een handzender, codepaneeltje, sleutelschakelaar, gsm module of drukknop.
Kan ik met mijn mobiele telefoon de poort of het hek bedienen op afstand?
Ja dat kan met een gsm module. Een gsm module zorgt voor het contact tussen u (uw telefoon) en de poort of het hek.
De gsm module wordt gekoppeld aan de besturingskast van uw poort of hek. Er wordt vervolgens een sim kaart ingestoken. De module is erg gemakkelijk te installeren.
U voert vervolgens uw 06 nummer in de gsm ontvanger in. Wanneer u vervolgens met dit nummer naar de gsm module belt, herkent deze uw nummer en geeft een puls door aan de poort. De poort zal dan openen.
Uiteraard kunnen er meerdere gebruikers ingevoerd worden, wel tot 250 nummers.
Let wel: er wordt geen verbinding gemaakt. Er zijn dus ook geen belkosten.
Wat is een gsm intercom?
Dit is een intercomtoestel dat draadloos doorschakelt naar een door u gekozen nummer.
Bijvoorbeeld: U heeft een afgesloten terrein en bent niet altijd binnen aanwezig, maar u wilt wel bereikbaar zijn als er iemand voor de deur staat.
Wanneer u een gsm intercom neemt gaat het als volgt te werk.
Een bezoeker belt aan bij het buitentoestel. Het toestel belt vervolgens naar een door u ingesteld nummer, bijvoorbeeld uw mobiele telefoon. De telefoon gaat over en u kunt het gesprek aangaan met de bezoeker.
Voor dit toestel is een sim-kaart nodig: prepaid of abonnement.
Wat is een codepaneel?
Een codepaneel is een toetsenpaneel dat een puls kan geven aan de besturingskast om de poort of het hek te openen.
Codepanelen zijn er in vele kwaliteiten en uitvoeringen. we hebben de meest gangbare in het assortiment.
Voordeel: je hebt geen sleutel of handzender nodig. Met een code open je de poort. Tevens zijn onze codepanelen voorzien RFID technologie, zodat deze ook dmv jettons te bedienen zijn. (Jetton=klein blauw plastic plaatje, dat als het in de buurt van het clavier wordt gehouden ,de poort opent of sluit)
Wat is een sleutelschakelaar?
Een sleutelschakelaar geeft een puls aan de besturing zodat de poort of het hek opent. Ze zijn ook leverbaar met een verwisselbare euro profiel cilinder.
Wat is een besturingskast?
De besturingskast is de schakel tussen de motoren en de overige componenten. Op de besturingskast worden alle puls-gevers aangesloten zoals codepaneel en sleutelschakelaar. Maar ook de beveiligingen zoals fotocellen.
Wat is een fotocel?
Een set fotocellen kan gebruikt worden als beveiliging van het draaigebied van de poort. Deze worden geplaatst tussen de poortpalen en/of achter de poort wanneer deze geopend is. Het gehele draaigebied van de poort is dan beveiligd. Wanneer zich binnen het draaigebied van de poort een obstakel bevindt zal de poort zal daarop reageren. Voor krachtige 230 Vac motoren is het monteren van fotocellen verplicht.
Kan ik met de intercom ook de poort of het hek bedienen?
Ja. Wanneer u een intercomtoestel neemt met een geintegreerd codepaneel kunt u de poort ook zonder handzender bedienen.
Wat is een noodontgrendeling?
Alle motoren kunnen door middel van een sleutel dan wel met een unieke merkeigen sleutel ontgrendeld worden. Bij stroomuitval is het belangrijk dat u de poort gewoon kunt openen.
Zelf een Poortopener plaatsen:
TIP: Voordat u besteld, Mail een foto van uw poort naar: info@poort-automatisering.nl zodat we u kunnen adviseren.
MATERIAAL: | GEREEDSCHAP: |
---|---|
|
|
Stap 1: voorbereiding
- Als je een bestaand hek automatiseert, controleer dan eerst de staat van het hek. Check of de scharnieren stevig vastzitten en vervang ze desnoods.
- Kies de juiste motor. Deze is afhankelijk van de lengte, de breedte en het gewicht van het hek. Voor een schuifhek heb je maar één motor nodig, voor een draaihek zijn er dat twee.
- Leg een voedingskabel aan van je elektriciteitskast naar de stuurkast. Voor de veiligheid breng je de bekabeling aan in pvc-buizen. (bruin, blauw, aarde.)
- Trek vervolgens een voedingskabel naar de verdeeldoos in de buurt van het hek. Hieruit vertrekken de twee kabels naar de twee waterdichte dozen waar de motoren komen.
Stap 2: motor plaatsen
- De motor plaats je zo laag mogelijk om het beste resultaat te krijgen. Bevestig de montageplaten daarom ter hoogte van de horizontale plaat onderaan het hek.
- Plaats de motor op de montagebeugel. Monteer de overbrengingsarm aan de motor die je later op horizontale hoogte op de onderste plaat of baar van het hek installeert.
- Als de motor dienst weigert door een stroomonderbreking kan je deze meestal nog handmatig bedienen.
Stap 3: elektromotor aansluiten
- Raadpleeg hiervoor grondig de handleiding van de fabrikant omdat de aansluitmethode varieert per systeem.
- Vergeet de aarding niet aan te sluiten en controleer of het stroomcircuit voor de hekopeners is beveiligd met de nodige zekeringen.
Stap 4: elektriciteitskast installeren
- Deze waterdichte kast bevat de bekabeling waarmee het hele systeem aangestuurd wordt.
- Plaats de elektriciteitskast tegen de poort-paal, hek of muur.
- Sluit nu de kabels aan. Ook hier doe je er goed aan om de handleiding grondig door te nemen.
Stap 5: antenne en fotocellen plaatsen
- Het systeem werkt met afstandsbediening en vereist dus een antenne. Plaats deze tegen de paal en sluit aan op de elektriciteitskast.
- Voor de veiligheid moet je ook fotocellen aanbrengen. Elk commando tot openen en sluiten stopt als de fotocellen een hindernis opmerken.
Stap 6: opties voorzien
- Er zijn tal van mogelijkheden om je hek te programmeren: raadpleeg de handleiding.
- Installeer een drukknop, intercom, codeclavier, videofoon, voor meer gemak. (dmv 8 aderige UTP)
Winkelwagen
Gratis verzenden in Nederland en Belgie.